هولولنز چگونه کار می کند؟

این هدست (هولولنز) به هیچ وسیله اضافی ای نیاز ندارد و بطورکامل، مستقل و بدون سیم کار می کند. این دستگاه علاوه بر پردازنده مرکزی (CPU) و گرافیکی قدرتمند (GPU)، از یک پردازنده سوم به نام واحد پردازشی هولوگرافیک (HPU) نیز استفاده می کند. تنها کاری که لازم است انجام دهید، این است که این هدست را روی سر خود بگذارید و از هولوگرام های اطراف خود، با توجه به برنامه های کاربردی خودتان مشاهده و با استفاده از دستورات صوتی، حسگرهای حرکت چشم یا حرکت دست و انگشتان از آن استفاده کنید.

در این مقاله شما می توانید با اجزا و کاربردهای هولولنز آشنا شوید.

هولولنز شامل این بخش ها است:

1) دوربین (Camera): دارای 120 در 120 درجه عمق زاویه دید است. دوربین ها محیط پیرامون را بررسی کرده و اطلاعات را به پردازشگر هولوگرافیک انتقال می دهند.

2) کامپیوتر (Computer): شامل سه نوع پردازشگر (مرکزی، گرافیکی و هولوگرافیک)، دارای 18 حسگر که در هر ثانیه، چندین ترابایت اطلاعات را تبادل می کند. همچنین حسگرهایی برای بررسی عمق میدان، میزان چرخش، شدت حرکت های سر و مواردی از این دست، در این لایه تعبیه شده است.

3) عدسی ها (Lenses): برای فریب مغز برای باور کردن تصاویر مجازی ای که در فضای واقعی قرار گرفته اند که شامل ارزیابی و شکل گیری فاصله اشیا و ایجاد نورها برای مشاهده اجزا توسط موتور نوری و ارسال فوتون های نوری به عدسی ها می شود. این بخش از سه لایه با وضوح رنگ های قرمز، آبی و سبز تشکیل شده است. بعد از ارسال امواج نور به این لایه، تصاویر هولوگرافیک پیش روی چشم کاربر ظاهر می شوند.

4) تهویه (Vent): تهویه هوای بسیار قدرتمندتر از سیستم تهویه لپ تاپ است. در حالی که هیچ نوع فنی برای تهویه ندارد ولی از طریق این دریچه هوای گرم را خارج می کند.

رابط کاربری

1) نگاه (Gaze): حسگرهایی برای تعقیب حرکات مردمک چشم کاربر تعبیه شده است که توسط آن تنظیمات صفحه نمایش را تغییر می دهد و روی سوژه مورد نظر تمرکز می کند.

2) صدا (Voice): بلندگوهای دستگاه صداهای کاربر را برای اجرای فرمان ها دریافت و اعمال می کند.

3) حرکات (Gestures): حسگرهای دستگاه با باز و بسته شدن دست به شکل فوق عمل نگه داشتن و رها کردن اشیاء را شناسایی کرده و انجام می دهند.

موارد استفاده

1) واقعیت افزوده (Augmented Reality): دستگاه قابلیت اسکن کردن محیط و بازسازی نسخه دیجیتالی آن را در مکان حقیقی دارد. به عنوان مثال برای فرد در حال بازی، شخصیت هایی کارتونی در اتاق نشیمن ظاهر می شوند و با نشستن روی مبل خانه، با یکدیگر گفتگو می کنند. در محیط بازسازی شده نه تنها مبل که کوچکترین جزئیات مانند جنس چرم مبل هم بطور کامل به همان شکل حقیقی شبیه سازی می شود.

2) محیط های مجازی (Virtual Environments): هولولنز قادر است یک فضای فیزیکی مانند مریخ را همراه با یک رونده جستجوگر شبیه سازی کند و دانشمندان می توانند از طریق آن با رونده حقیقی در تعامل باشند و فرمان جمع آوری نمونه خاکی را بدهند و همزمان کار را در نمونه مجازی آن به صورت سه بعدی در برابرشان مشاهده کنند.

3) عکس های سه بعدی (Holograms): دستگاه می تواند یک صحنه خاص را باز تولید کند و در یک شرایط زمانی مکانی معین آن را ثابت نگه دارد، تا با توجه به فرمان کاربر هر حرکتی را انجام دهد. کاربر می تواند به دور آن صحنه از هر زاویه بچرخد و آن را ارزیابی کند. بطور مثال در تصویر بالا دایناسور هولوگرافی شده است که فرد می تواند بدون هیچ گونه ترسی، از هر نمایی آن را بررسی کند.

هولولنز محصول شرکت مایکروسافت است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «هولولنز چگونه کار می کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله حامد جهان پناه در مجله دانشمند، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا