با سرطان تخمدان آشنا شوید

سرطان تخمدان که به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود، از این جهت خطرناک است که علائم مشخصی ندارد. تشخیص این بیماری اغلب زمانی صورت می گیرد که دیگر دیر شده و بخش زیادی از حفره شکمی را درگیر خود کرده است. بر اساس آمار، تنها 20 درصد از مواردی که تشخیص داده می شوند، به موقع تحت درمان قرار می گیرند.

سرطان تخمدان در خانم های بالای 50 سال بیشتر شایع است، اما این بدان معنا نیست که خانم های جوان به آن مبتلا نمی شوند. به علاوه باید گفت که سابقه خانوادگی شانس ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می دهد. خانم هایی که تا به حال بچه دار نشده اند نیز بیشتر در معرض خطر هستند.

سرطان تخمدان علامت دقیق و مشخصی ندارد که خاص همین بیماری باشد، یعنی نشانه ها و علائم این بیماری شباهت زیادی با مشکلات دیگر دارد و ممکن است آن را با بیماری های دیگر اشتباه بگیرید. شما می توانید با برخی از علائم هشدار دهنده و نشانه های مرتبط با سرطان تخمدان آشنا شوید.

برخی از نشانه های این بیماری عبارتند از:

1) روده تحریک پذیر یا سرطان تخمدان؟

ورم معده که به علت نفخ غیر معمول رخ می دهد و می تواند با فشار و درد همراه باشد. البته، دلایل زیادی برای ورم معده وجود دارد، اما اگر بدون دلیل دچار نفخ شُدید، باید معاینه شوید. خانم های بالای 50 سال که بدون دلیل دچار نفخ می شوند، ممکن است در معرض ابتلا به سرطان تخمدان باشند. نشانه های سرطان تخمدان و سندرم روده تحریک پذیر مشابه یکدیگر هستند، از این رو در صورتی که روده تحریک پذیر دارید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

2) می دانید چرا لاغر شده اید؟

بسیاری از افراد از هر گونه کاهش وزن استقبال می کنند؛ اما اگر بدون ورزش یا رژیم غذایی، وزن کم کردید، باید علائم شایع سرطان را بررسی کنید. با این حال، قبل از معاینه باید رژیم غذایی خود را بررسی نمایید. اگر تغییرات قابل توجهی در رژیم غذایی معمول تان اعمال کرده اید، ممکن است موجب کاهش وزن تان باشد. در این صورت دلیلی برای نگرانی وجود نخواهد داشت و این نوسانات طبیعی اند. اما اگر بدون هیچ دلیلی وزن کم کرده اید باید بررسی های بیشتری برایتان انجام شود.

3) به دردهایتان توجه دارید؟

همه ما گاهی اوقات به علت پُرخوری دچار شکم درد می شویم، اما درد و ناراحتی ممکن است یک علامت خطرناک باشد، بخصوص اگر درد در اطراف لگن و تخمدان متمرکز باشد. با این حال، احساس درد در ناحیه زیر شکم ممکن است به مشکلات لگنی مرتبط باشد. سعی نکنید از قرص و مُسکن برای نادیده گرفتن درد استفاده کنید، چون ممکن است بدن تان با درد در حال ارسال یک پیام خطر باشد. اگر این احساس بیش از دو هفته به طول انجامید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

4) روزی چند بار به دستشویی می روید؟

تکرر ادرار می تواند نشانه خیلی از مشکلات باشد؛ از جمله دیابت، عفونت ادراری یا ضعف ارگان های کف لگن که چندان هم غیر معمول نیستند. با این حال، اگر این علائم دلیل مشخصی نداشته باشند، ممکن است علت سرطان باشد، پس دست روی دست نگذارید و با پزشک تان مشورت کنید.

5) اجابت مزاج تان غیر قابل پیش بینی است؟

با شیوع سرطان تخمدان، فشار مضاعفی به روده ها وارد می شود. در نتیجه، ممکن است روند اجابت مزاج شما مختل شود. اگر یک روز یبوست دارید و روز دیگر دائماً در توالت هستید، ممکن است در معرض خطر باشید. این امر در مورد ادرار نیز صدق می کند، بخصوص اگر بطور ناگهانی دچار بی اختیاری می شوید.

6) دچار علائم غیر معمول شده اید؟

خونریزی به خودی خود غیر معمول است؛ اما این امر حداقل یکبار در ماه برای خانم ها اتفاق می افتد. خونریزی همچنین می تواند نتیجه عفونت ادراری باشد. با این حال، اگر بدون دلیل مشخصی دچار خونریزی شُدید و ترشحات غیر طبیعی داشتید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

7) چقدر اشتهاء دارید؟

اگر از جمله افرادی هستید که دو بار در روز صبحانه می خورید و ناگهان با یک نان تست سیر می شوید، باید به فکر بیفتید. سرطان، متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را تغییر می دهد و ممکن است باعث از دست دادن اشتهاء و اعمال فشار بر حفره شکمی و در نتیجه کاهش اندازه معده شود.

8) از ارتباط با همسرتان لذت نمی برید؟

احساس درد حین رابطه جنسی معمولاً به استرس و حالت برقراری رابطه بستگی دارد. خیلی سخت است که این مسئله را به سرطان تخمدان نسبت دهیم، بخصوص اگر احساس می کنید کاملاً سالم و سر حال هستید. با این حال، نباید مشکلاتی را که باعث درد می شوند، نادیده بگیرید. درد و ناراحتی اغلب اوقات بر طرف شدنی است، اما در موارد خاص ممکن است عواقب جدی به دنبال داشته باشد.

سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با سرطان تخمدان آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا