آیا حیوانات هم دروغ می گویند؟

در حقیقت حیوانات همدیگر را فریب می دهند. یک پروانه با دو لکه چشم مانند بزرگ روی بال هایش بزرگتر و خطرناک تر از چیزی است که به نظر می رسد. یک حشره چوب کبریتی هم وانمود می کند که یک شاخه درخت غیر قابل خوردن است. این نوع فریب کاری ها ذاتی هستند. درست مانند برخی از رفتارهای غریزی؛ مثل زمانی که پرنده ای که روی زمین لانه کرده، با وانمود کردن به اینکه بالش شکسته است، شکارچی را فریب می دهد و آن را از جوجه هایش دور می کند.

رفتارهای فریبنده بسیاری از نخستی ها به دروغ گفتن ما انسان ها نزدیکتر است. میمون ها و بابون ها حواس بقیه دوستان شان را پرت می کنند تا غذایشان را بقاپند یا صبر می کنند تا زمانی که بقیه مشغول دعوا می شوند، جفت شان را بفریبند. شامپانزه ها از این هم مکارتر هستند. آزمایش ها نشان داده اند که آنها از راه های غیر مستقیم استفاده کرده و جوری به غذا دست پیدا می کنند که کسی نمی تواند ببیند. یک حقه واقعی مانند این عمل احتیاج به هوش قابل ملاحظه ای دارد و احتمالاً حیوان باید قدرت تصور این را داشته باشد که حیوان دیگر چه می بیند یا چگونه فکر می کند.

یک نظریه هم هست که می گوید هوش انسان از توانایی اش در فریب دادن بقیه تکامل پیدا کرده است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «آیا حیوانات هم دروغ می گویند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا