6 دلیل علمی که مدیران جوان عملکرد بهتری دارند

دیر یا زود تمام سازمان ها نیاز پیدا می کنند تا مدیران قدیمی و بازنشسته خود را با جوانان تازه نفس عوض کنند. درک و باور توانمندی های جوانان، فرصت بزرگی را برای ارتقای عملکرد و بازدهی سازمان ها در اختیار آنها می گذارد. اگرچه مدیران جوان با چالش هایی روبرو هستند که رفع آنها نیازمند تلاش و تقویت مهارت های مدیریتی است، اما نباید فراموش کرد که هر مدیر جوان با خود سرمایه ای عظیم و ارزشمند را به شرکت ها می آورد. به اطراف خود نگاه کنید شاید یکی از همین سرمایه های کشف نشده در سازمان شما مشغول به کار باشد.

جوزف فولکمن (Joseph Folkman) به همراه جک زنگر (Jack Zenger) برای تالیف مقاله ای در مجله گزارش اقتصادی هاروارد، اطلاعات مربوط به 65 هزار مدیر شرکت های تجاری را مورد بررسی قرار داده اند و مدیران زیر 30 سال را با مدیران 45 ساله و مسن تر مقایسه کرده اند. در این مقاله شما می توانید با نتایج یافته های آنها آشنا شوید.

جوزف فولکمن می گوید: «وقتی گروه جوانتر را با تمام مدیران موجود در پایگاه داده خود مورد مقایسه قرار دادیم، دیدیم که 44 درصد از کارآمدترین مدیران، مربوط به گروه 30 ساله ها به پایین بود و تنها 20 درصد از کل جمعیت مدیران کارآمد به گروه مسن تر اختصاص داشت. همچنین وقتی 360 داده مربوط به اطلاعات مدیران جوان و مدیران با تجربه تر را با یکدیگر مقایسه کردیم، متوجه شدیم که در بین گروه جوانترها، تعداد افراد بیشتری توانستند در هر یک از 49 بخش مورد بررسی قرار گرفته، به رتبه لازم دست پیدا کنند.»

ویژگی های مشترک مدیران جوانی که مورد بررسی قرار گرفته اند، عبارت است از:

1) اهل تغییر و تحول هستند.

مدیران جوان، به آسانی به تغییرات تن می دهند. آنها به راحتی ایده های جدید خود را با دیگران در میان می گذاشتند. آنها از ایجاد تغییرات بزرگ هراسی نداشتند. شاید به دلیل کم تجربگی آنها بود که نسبت به تغییرات خوش بین بودند و به راحتی هر گونه تغییری را می پذیرفتند. از نظر مدیران جوان، انجام تغییرات کار شاقی نبود و اصلاً فکرش را هم نمی کردند که این کار آنقدرها هم که به نظر می رسد، آسان نیست. هر کجا صحبت از تغییرات اساسی می شد، این جوانترها بودند که داوطلب می شدند و می خواستند افتخار قهرمانی در تحقق آن به نام شان ثبت شود.

2) قدرت تهییج بالاتری دارند.

مدیران جوان می دانستند که چگونه سایرین را تهییج کرده یا به آنها برای رسیدن به اهداف شان انرژی دهند. در مقایسه با مدیران با تجربه تر، جوانترها به سادگی می توانستند کارکنان شان را به تلاش و کوشش بیشتر تشویق کنند. مدیران با تجربه عمدتاً از حربه زور و فشار برای وادار کردن کارمندان شان به کار استفاده می کردند؛ در حالی که مدیران جوان ترفندشان استفاده از حربه تشویق و رغبت بود.

3) انتقادپذیری بیشتری دارند.

مدیران جوان به راحتی انتقادات و بازخوردها را می پذیرفتند. آنها دائماً در مورد کیفیت کارشان سوال می کردند و همواره می خواستند راهی برای جمع آوری بهتر انتقادات و بازخوردها بیابند تا با اصلاح اشتباهات، عملکرد خود را بهبود بخشند، اما مدیران مسن تر برعکس بودند و تمایل چندانی به شنیدن انتقادات سایر همکاران شان نداشتند و اگر هم کسی چیزی می گفت، اهمیت نمی دادند.

4) دائم در حال پیشرفت هستند.

شاید دلیل برتری مدیران جوان در این بخش این بوده باشد که آنها در ابتدای راه هستند و سرمایه و پیشینه ای در گذشته ندارند که نگران از دست دادنش باشند، اما هرچه بود، این مدیران تمایل بیشتری برای به چالش کشیدن داشته های موجود داشتند. آنها همواره به دنبال روش هایی خلاقانه بودند تا کارها را به شکلی موثرتر و با کیفیت تر به انجام برسانند.

5) تمرکز بیشتر روی هدف

مدیران جوان از هیچ کوششی برای رسیدن به اهداف شان دریغ نمی کردند. آنها نیاز فراوانی به موفق شدن دارند؛ بنابراین از قطره قطره انرژی و تلاش شان برای رسیدن به اهداف شان استفاده می کردند. در مقابل، وقتی کسی سال ها در یک سازمان فعالیت کرده باشد، جای پای خود را محکم می بیند و نیازی نمی بیند بخواهد چیزی را تغییر دهد. از نظر چنین فردی همه چیز در بهترین شکل ممکن قرار دارد و لازم نیست هیچ کار خاصی صورت بگیرد.

6) اهداف بلند پروازانه در سر دارند.

مدیران جوان بیشتر به اهداف بلندمدت می اندیشند، در حالی که برخی مدیران با تجربه تر ترجیح می دادند اهدافی را انتخاب کنند که نیل به آنها جان کندن زیادی نخواهد و خطرات آن هم کمتر باشد. مدیران جوان عمدتاً به دنبال اهداف قدرتمند بودند و گروه شان را تشویق می کردند تا برای رسیدن به اهداف دشوار گام بردارند.

مهم ترین چالش پیش روی مدیران جوان، اثبات قابلیت هایشان است. ما بر اساس نظرها و داده ها دریافتیم که در سازمان ها به سختی به مدیران جوان اعتماد می کنند. آنها تصور می کنند که افراد جوان فاقد تفکر استراتژیک هستند، از چند و چون صنعت چیزی نمی دانند و قادر به رهبری یک سازمان نیستند. درست است برخی چیزها را صرفاً با کسب تجربه می توان آموخت، اما بهتر است قبل از آنکه تنها به دلیل بی تجربگی، نام جوانان را از فهرست مدیران خط بزنیم، آنها را ارزیابی کنیم. شاید حرفی برای گفتن داشته باشند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «6 دلیل علمی که مدیران جوان عملکرد بهتری دارند»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله Forbes ترجمه مرتضی امامی پور، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا