چرا بدن انسان به آب نیاز دارد؟

تقریباً شصت درصد بدن انسان از آب تشکیل می شود. به عبارتی اگر می توانستیم بدن را مانند یک لیمو بچلانیم! از آن حدود 40 لیتر آب بدست می آمد. البته این آب از آب های معمولی نیست زیرا دارای مواد ویژه ای است که برای زنده نگه داشتن بدن انسان لازم می باشند.

از این چهل لیتر آب، در حدود پنج لیترش خون است که به کمک قلب، در سراسر بدن گردش می کند. حالا آیا می دانید که همین پنج لیتر «آب خون» در یک جریان پیوسته و مداوم، تمام سلول های بدن را شستشو می دهند؟ و البته آبی که در بدن وجود دارد، نقش هدایت کننده ی گرما و حرارت به سراسر بدن را نیز به عهده دارد.

اگر شما روزی حتی یک قطره آب هم ننوشید، بدن شما از همان غذای جامدی که می خورید، در حدود یک لیتر آب به دست می آورد. علت آن است که میوه و تره بار، نان، گوشت و… در حدود سی تا نود درصد، آب در خودشان ذخیره دارند. علاوه بر این، هر انسان در شرایط معمولی بطور متوسط روزانه معادل دو لیتر آب، به صورت مایعات مختلف می نوشد که جای نوشیدن آب را تا حدی می گیرند.

اندام های گوناگون بدن در طول روز، در حدود ده لیتر آب در میان خود رد و بدل می کنند. به عنوان مثال شما لقمه ای را در دهان تان می گذارید و می جوید و سپس آن را فرو می دهید. با این عمل، در واقع اندکی از آب دهان تان را از غده های بزاقی می گیرید و به درون معده می ریزید. چند لحظه ی بعد، همین غده های بزاقی از رگ های خونی شما مقداری آب دریافت می کنند تا جای آب بزاقی را که از دست داده اید و به معده تان ریخته اید، پُر کنند.

از طرف دیگر، مقدار آبی که شما در دهان تان از غده های بزاقی گرفته اید و سپس قورت داده اید، از راه معده و روده عبور می کند. آنگاه پس از اینکه وارد جریان خون شد، بار دیگر بر سر راه خویش، گذارش به دهان شما می افتد و در آنجا دوباره به غده های بزاقی ملحق می گردد.

مقدار آبی که در خون هر انسان وجود دارد، همیشه ثابت است و مقدارش تغییر نمی کند. بنابراین، اگر شما پس از فعالیت شَدید در یک روز بسیار گرم، احساس تشنگی و بی رمقی کنید، باز هم در درون رگ هایتان همان مقدار آبی وجود خواهد داشت که قبلاً بود. شما هر اندازه ای هم که آب بنوشید، باز هم به هیچ وجه موفق نخواهید شد مقداری آب به آب موجود در خون تان اضافه کنید.

شاید اکنون بپرسید: پس در این صورت، بر سر آب های اضافی که در بدن ما هست، چه می آید؟ آب اضافی در قسمت های گوناگونی از بدن شما مانند روده، کبد، عضله ها و کلیه ها ذخیره می شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا بدن انسان به آب نیاز دارد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا