چرا شبانه روز 24 ساعت است؟

علت اینکه هر شبانه روز به 24 ساعت تقسیم شده، این است که فقط انسان تصمیم گرفته که از وقت و زمان خودش به این شکل استفاده کند. در طبیعت چیزی وجود ندارد که ارتباطی با ساعت یا دقیقه و ثانیه داشته باشد. بنابراین انسان برای راحتی خودش به «تقسیم بندی زمان» پرداخته است. با این حال، چیزی وجود دارد که ما آن را «روز» می نامیم، که از گردش سیاره ی زمین به دور محورش (که از جهت مشرق به طرف مغرب صورت می گیرد) به وجود می آید. در هر حرکتی که سیاره زمین به دور محور خودش می چرخد، مقدار معینی از زمان سپری می شود که این مقدار از زمان را یک روز می نامند.

دانشمندان موفق شده اند زمان را بطور دقیق اندازه گیری کنند و برای انجام دادن این کار، ستاره های آسمانی را مورد استفاده قرار داده اند. ایستگاه های ستاره شناسی یا رصدخانه ها دستگاهی دارند که «ساعت نجومی» نام دارد. یک روز نجومی از لحظه ای شروع می شود که فلان ستاره ی معین از یک نصف النهار عبور می کند و درست در لحظه ای که همان ستاره دوباره از همان نقطه عبور کند، این روز تمام می شود.

انسان روز را به ساعت، ساعت را به دقیقه و دقیقه را به ثانیه تقسیم کرده است تا بتواند بگوید که طول یک روز نجومی چه اندازه است. طول یک روز نجومی 23 ساعت و 56 دقیقه و 4.09 ثانیه می باشد. چون استفاده از یک روز نجومی برای هدف های معمولی کار مشکلی است، به همین خاطر از یک روز 24 ساعتی استفاده می شود و به هر سال کبیسه یک روز اضافه کرده تا این اختلاف زمانی اصلاح گردد.

انسان های اولیه فقط از روزی که عبارت از فاصله ی زمان میان طلوع و غروب آفتاب بود استفاده می کردند و ساعت های شب به حساب نمی آمد. یونانی های قدیم روز خودشان را از یک غروب تا غروب دیگر محاسبه می کردند و روز رومیان باستانی از یک نیمه شب تا نیمه شب بعدی بود.

پیش از آنکه ساعت اختراع شود، روز و شب هر کدام به 12 ساعت تقسیم گردیده بودند. ولی این تقسیم بندی، کاملاً عملی نبود زیرا طول روزها و شب ها با عوض شدن فصل های هر سال تغییر پیدا می کرد.

امروزه اکثر کشورهای جهان دارای روزی هستند که بر طبق قانون به 24 ساعت تقسیم شده و بر طبق روش رومیان باستان از یک نیمه شب تا نیمه شب بعد از آن محاسبه می گردد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چرا شبانه روز 24 ساعت است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا