چرا بدن جوش می زند؟

هیچکس دوست ندارد که در صورت یا نقطه دیگری از بدنش جوش های چرکی یا جوش های چربی در آید. به همین دلیل است که خیلی ها علاقمند هستند بدانند چرا بدن جوش می زند و چگونه می توان از بروز آنها جلوگیری کرد؟

پوست خارجی ترین پوشش بدن ما است. پوست بدن از دو لایه تشکیل شده است. لایه خارجی پوست، بشره نام دارد و حاوی رنگدانه هایی به نام ملانین است. ملانین ها رنگ پوست را تعیین می کنند. به لایه داخلی تر، جلد می گویند. جلد حاوی اعصاب، رگ های خونی، غدد مولد عرق، ریشه مو و غدد مولد چربی است. غدد مولد چربی با ترشح چربی از خشک شدن پوست جلوگیری می کنند.

غدد مولد چربی منافذ ریزی دارند که چربی از میان آنها خود را به سطح پوست می رساند. گاهی اوقات این منافذ به علل مختلف از جمله گرد و خاک موجود در هوا، مواد زائد و سلول های مرده پوست بسته می شوند؛ در نتیجه راه خروج چربی مسدود می شود. تجمع باکتری ها در این محل، کم کم باعث عفونی شدن، ورم کردن و قرمز شدن آن می شود. در این حالت، جوش به وجود می آید.

انواع جوش

  1. جوش های چرکی
  2. جوش های چربی

منشاء جوش های چربی را باید از «پیاز مو» بدانیم. پیاز مو مانند یک کیسه ی کوچک است که گاهی از اوقات غده های چربی زا با ترشح ماده چربی، آنها را پُر می کنند. زمانی که یک پیاز مو پُر می شود، روی سطح پوست بدن چیزی شبیه یک جوش نمایان خواهد گردید. این را جوش چربی می نامند.

جوش چرکی یک نقطه برجسته از سطح پوست بدن است که معمولاً مقداری چرک در درون آن انباشته شده است. در حالی که علت پیدایش جوش های چربی را به آسانی می دانیم ولی برای بیان منشاء جوش های چرکی، اندکی با دشواری روبرو هستیم؛ زیرا در پیدایش آن، عوامل گوناگونی دخالت دارند.

گاهی علت جوش چرکی، خوردن یک غذای نامناسب است. حتی ممکن است اختلال در کار غده های بدن موجب آن گردد. گاهی هم عفونت های پوستی سبب بروز آن می باشد.

علاوه بر اینها، گاهی جوش چرکی نشانه ای از یک وضع آشفته جدی در پوست بدن است که رو به گسترش یافتن گذارده است. ولی گاهی نیز جوش چرکی علامت این می باشد که بیماری دیگری در بدن به وجود آمده است. به همین دلیل است که معمولاً سفارش می کنند هرگاه شخصی در بدن خویش جوش های متعددی مشاهده کرد، حتماً به پزشک مراجعه کند.

اگر علت بروز جوش، وجود یک نوع بیماری در بدن باشد، دیگر در چنین صورتی مالیدن دارو روی جوش نه تنها فایده ای ندارد بلکه چه بسا ممکن است آسیب مهم دیگری بر پوست وارد آورد. جوش را به هیچ وجه نباید فشار دهید یا به اصطلاح بترکانید. زیرا این کار دهانه ی جوش را باز می کند و باکتری ها از آن طریق به آسانی وارد بدن می شوند و همچنین جایشان نیز در صورت باقی می ماند.

جوش جوانی چیست؟

جوش جوانی نیز به جوش هایی گفته می شود که در سال های بلوغ و دوره نوجوانی روی پوست بدن ظاهر می شوند. در چنین مواردی مشاهده می شود که انواع مختلف جوش (جوش چربی، جوش چرکی، کیست، تاول و جوش های ریز) در نقاط مختلف بدن نوجوان پدیدار می شوند.

علت جوش جوانی در افراد گوناگون متفاوت است. گاهی خوردن بعضی از غذاها سبب بروز آن می شود. گاهی نیز خوب کار نکردن بعضی از غده های داخلی بدن موجب می گردد که جوش ها روی پوست بدن ظاهر شوند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا بدن جوش می زند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا