آلبرت اینشتین چه چیزی ابداع کرد؟

آلبرت اینشتین، مردی که نام او عملاً مترادف با نبوغ بوده و یکی از بزرگترین اندیشمندان تاریخ است. وی به عنوان یک فیزیکدان و ریاضیدان مانند توماس ادیسون یا الکساندر گراهام بل، مخترع نبود. اما نظریه نسبیت او، منجر به نگاهی متفاوت به زمان، فضا، ماده، انرژی و وزن شد و کارهای او به پیشرفت‌های مهمی مانند کنترل انرژی هسته‌ای، اکتشافات فضایی و… کمک کرد.

آلبرت اینشتین در خانواده‌ای یهودی و در آلمان متولد شد. معلمان آلبرت در ابتدا وی را کودن و تنبل می‌نامیدند. او در سن 15 سالگی مدرسه را ترک کرد. البته اینشتین در موسسه تکنولوژی زوریخ درس خود را ادامه داد و دکتری خود را در سال 1905 و در سن 26 سالگی دریافت کرد. در همان سال وی پنج مقاله علمی منتشر کرد، که با اولین مقاله، درجه دکتری را بدست آورد و مفاهیم ارائه شده در چهار مقاله بعدی، سبب تغییر درک و شناخت ما از جهان شد.

مقالات آلبرت اینشتین

موضوعات این مقالات عبارتند از:

1) جنبش (حرکت) براونی و یا حرکت زیگزاگی ذرات میکروسکوپی در مایعات ایستا (تعلیق): که یافته‌های اینشتین کمک به اثبات وجود اتم‌ها و مولکول‌ها کرد.
2) نظریه کوانتوم نور: اینشتین بحث نور که از بسته‌های جداگانه‌ای از انرژی به نام کوانتوم یا فوتون‌ها تشکیل شده است را مطرح کرد که آنها برخی از خصوصیات ذرات و برخی از خصوصیات امواج را دارا می‌باشند. او همچنین تاثیرات فتوالکتریک در انتشار الکترون از برخی مواد و ذرات جامد را تشریح نمود. تلویزیون کاربرد عملی استفاده از تئوری اینشتین درباره نور است.
3) نظریه نسبیت خاص: اینشتین توضیح داد که زمان و حرکت نسبت به ناظران آن قابل محاسبه است و تا زمانی که سرعت نور ثابت باشد، قوانین طبیعی در سراسر جهان پایدار می‌باشد.
4) ارتباط بین جرم و انرژی: مقاله چهارم به گسترش معادله ی مشهور E = MC² منجر شد که مربوط به جرم و انرژی است. این فرمول نشان می‌دهد که یک ذره کوچک حاوی مقدار زیادی انرژی می‌باشد. این کاربرد، پایه و اساس انرژی هسته‌ای است.

اینشتین دانشمند بزرگی است اما بدانید که او نیز انسان بود. شما هم می‌توانید دانشمندی خالق و ماندگار باشید.

پس از اینکه آلبرت اینشتین یکسری ایده در سال 1905 ارائه داد، به تحقیق و توسعه این مفاهیم و ایده‌های دیگر در فیزیک و ریاضیات پرداخت. در سال 1916، اینشتین نظریه نسبیت عمومی را ارائه و پیشنهاد کرد که گرانش، یک میدان منحنی پیوسته فضا و زمان است که بوسیله توده‌ها ساخته می‌شوند.

او در سال 1921 جایزه نوبل فیزیک را برای کشف قانون اثر فتوالکتریک و کار روی فیزیک نظری دریافت کرد.

اینشتین و سلاح هسته‌ای

اینشتین میهن خود – آلمان – را در سال 1933 با افزایش قدرت آدولف هیتلر ترک و جایگاه و موقعیت شغلی در موسسه مطالعات پیشرفته پرینستون ایالات نیوجرسی را پذیرفت. او در سال 1940 نیز شهروند آمریکا شد.

اینشتین به شدت علیه ناسیونالیسم، جنگ و خشونت صبحت می‌کرد و همچنین پشتیبان صهیونیسم بود. در سال 1939 اینشتین متوجه شد که دو شیمیدان آلمانی موفق به تجزیه اتم اورانیوم شدند. او به رئیس جمهور آمریکا – فرانکلین دی روزولت – نامه نوشت که این برنامه از دانش علمی می‌تواند به توسعه آلمان در بمب اتمی منجر شود و از ایالات متحده خواست تا تحقیقات خود را شروع کند. پیشنهاد وی به ایجاد پروژه منتهن و ساخت اولین دو بمب اتمی در سال 1945 ختم گردید. اینشتین زمانی که از کشتار و نابودی در ژاپن شنید، غمگین و ناراحت شد و بعد از آن برای ممنوعیت سلاح هسته‌ای مبارزه کرد.

در حالی که سال‌ها از فوت اینشتین می‌گذرد اما، امروز دانشمندان هنوز هم در حال یافتن کاربردهای جدید تحقیقات آلبرت اینشتین هستند.

منابع

  1. HowStuffWorks
نمایش بیشتر

‫7 دیدگاه

  1. کسی سریال dark رو دیده درباره سفر در زمانه نگاه کنید فیلم خوبیه
    درباره نظریات انیشتینه همه جا پیدا میشه توی گوگل هم همینطور

  2. من مدتها است که به سفر به زمان فکر می کنم و دلایل محکمی هم دارم اما متاسفانه هیچکس اهمیت نمی دهد که حتی به نظرات من گوش کند باید چکار کنم

    1. من اینجور کسایی که دوست دارن نظرشون شنیده بشه رو تشویق میکنم به من بگو من ممکنه یه شانس برای تو باشم

  3. بابا اصلا اینا عاقبتشون سعید (سعادتمند) و حمید (پسندیده) شد و فرید (بی کس) وحید (تنها) و یگانه عصر و زمانشون بودند

  4. افتخار می کنم به چنین بزرگ مردانی و واقعا خوشحالم. آقای انیشتن آقای هاوکینگ با اون وضعشون ماها که دیگه سالم هستیم چرا ما نتونیم. کلمه (نمی تونم) خیلی احمقانست خواستن توانستن است قبل ازاین که بخواهیم کاری را انجام بدیم باید بخواهیم و اراده داشته باشیم. امیدوارم ما هم بتونیم مثل این بزرگ مردان تاریخ باعث پیشرفت جهان بشیم امیدوارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا