برای موفقیت باید خطر کنید

من، شما و همه افراد از گذشته تا به امروز، بارها دست به خطر زده ایم یا از خطر دوری کرده ایم. گاهی در زندگی شکست خورده ایم و گاهی برنده و پیروز بوده ایم. جک دورسی، یکی از بنیانگذاران وب سایت توییتر، درباره خطر کردن می گوید: «کارآفرینی معمولاً از نظر مالی، برای ساختن چیزی صورت می گیرد؛ یعنی هر شخصی واقعاً می تواند یک ایده کارآفرینی داشته باشد. فرد کارآفرین لزوماً کسب و کار راه نمی اندازد، بلکه او فقط برای خطر کردن شهامت دارد.»

اعتقاد به این نتیجه که شکست در راه موفقیت مسیری است که هر انسان برای رسیدن به اهداف خود باید طی کند بخشی از واقعیت زندگی است. بر اساس این منطق می توانیم بگوییم که موفق ترین افراد در میان ما آنهایی هستند که بیشترین شکست ها را تجربه کردند. اگر دوست دارید تلاش های شما در زندگی به موفقیت ختم شود، باید پس از هر شکست دوباره از جایتان بلند شوید و رو به جلو حرکت کنید. به سختی ها لبخند بزنید، از شکست استقبال کنید و بپذیرید که سختکوشی در راه درست به موفقیت می انجامد و شکست، سر آغاز پیروزی است.

شهامت داشتن برای خطر کردن آنقدرها هم که به نظر می رسد، سخت نیست. شما می توانید با روش هایی برای در اختیار گرفتن قدرت خطر کردن مثبت آشنا شوید.

با تعصبات منفی خود مبارزه کنید.
دنیا پُر از تردید است؛ و به همین دلیل تنها در 50 سال گذشته شاهد سقوط یا اوج گرفتن شرکت های فراوان و راه اندازی صنایع کاملاً جدید بوده ایم. هر تصمیمی، حتی برای انجام ندادن کاری، با خطر همراه است. تیم فریس، کارشناس تولید و کارآفرینی، می گوید: «مشکل، تعصبات منفی ما هستند که تمایل داریم درباره خطر انجام بعضی کارها اغراق کنیم و فرصت های موجود در آنها را دست کم بگیریم.» رفتارهای مخاطره آمیز همه جا هستند. به جای وسواس نشان دادن روی عواقب کاری که هرگز دست به انجام آن نزده اید، سعی کنید کل داستان را که شامل تمامی خطرات احتمالی ماندن در موقعیت فعلی است، ارزیابی کنید. فریس در ادامه می گوید: «خطر، بخش جدایی ناپذیر زندگی است.» از خودتان بپرسید که چه چیزهایی ارزش خطر کردن دارند و کجا خطر کردن به زندگی تان شادی و معنای بیشتری می دهد و نیز کدام خطر در بلندمدت نتیجه خواهد داد؟ مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک می گوید: «بزرگترین خطر این است که اصلاً خطر نکنیم؛ در دنیایی که همه چیز با این سرعت در حال تغییر است، تنها استراتژی تضمین شده شکست این است که دست به کاری نزنیم.»

تاثیرگذار باشید.
رالف والدو امرسون، شاعر و سخنران آمریکایی می گوید: «سراسر زندگی تجربه است؛ بنابراین هرچه بیشتر تجربه کنی، برایت بهتر است.» محققان کارآفرینی، به این نتیجه رسیده اند که خطرهای کوچک و برنامه ریزی شده می توانند اعتماد به نفس فرد را افزایش دهند و تاثیرگذاری اش را بیشتر کنند. حتی جمله مثبت «من فکر می کنم که می توانم»، می تواند دستیابی به هدف را تقویت کند. پس هر قدر تجربه بیشتری داشته باشید، بهتر می توانید به اهداف تان برسید و هرچه بیشتر خطر کنید، تجربه های مثبت بیشتری را به دست خواهید آورد. اگر هنوز از فکر کردن به خطر، کف دست هایتان عرق می کند، سعی کنید قبل از برداشتن گام های بزرگ، دست به خطرهای کوچک بزنید و به تدریج منطقه امن خود را گسترش دهید.

در ارتباط با خطر، هوشمندانه عمل کنید.
داشتن اعتماد به نفس برای خطر کردن لزوماً به معنای این است که دست به کارهای سخت و خطرناک بزنید. شاید همین که معیارها و شرایطی برای هر تصمیم مخاطره آمیز فراهم کنید، برایتان کمک کننده باشد.

اشکالی ندارد اگر شکست بخورید.
اگرچه ممکن است این طرز فکر در شرکت های تازه تاسیس عجیب به نظر برسد، اما انتظار شکست، روشی برای رسیدن به موفقیت محسوب می شود. بدانید که شکست گزینه ای است که می تواند برنامه ای به شما بدهد تا خسارت های وارد شده را کنترل کنید. وقتی از نظر روانی آماده باشید، بدون ترس از نتایج غیر منتظره که فلج کننده ترین بخش خطر کردن است، تصمیمات مخاطره آمیز مثبت می گیرید.

فقط انجامش دهید.
پس از آنکه یک موقعیت مخاطره آمیز را تا بدترین عواقبش مورد تجزیه و تحلیل قرار دادید، گاهی بهتر است به ندای درون تان گوش داده و فقط آن کار را انجام دهید؛ چون در این صورت است که ظرف دو سال چیزی را یاد می گیرید که معمولاً آموختنش در یک کار معمولی پنج سال طول می کشد؛ با این کار مجبور می شوید مبتکر باشید و قدرت خلاقیت و اجرا بدست آورید. اگر در کار و تصمیم تان موفق شُدید، شما آینده و زندگی میلیون ها نفر را تحت تاثیر خود قرار خواهید داد و نقش بزرگی را ایفا می کنید؛ اگر هم همه چیز از بین برود، همواره می توانید با اطمینان به سراغ حرفه دیگری بروید.

استقامت را فراموش نکنید. استقامت در برابر شکست ها را ادامه بدهید و شک نکنید که روزی دیگر را خواهید دید و آن روز موفقیت را تجربه می کنید یا جهانی خواهید داشت پُر از آنچه که می خواهید و آنچه که برای رسیدن به آن تلاش می کردید.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «برای موفقیت باید خطر کنید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا