نشانه های کارمندان ناراضی

اگر صاحب کسب و کار هستید باید همواره مراقب کارمندان تان باشید؛ همان گونه که مراقب اعضای خانواده تان هستید. چون دوام و ادامه حیات کسب و کار شما به این کارمندان بستگی دارد. کارمندان باید شاداب و راضی باشند تا با تمام وجود برای شرکت تان کار کرده و برای بالا بردن کیفیت و بازده آن تلاش کنند.

گاهی اوقات برخی کارمندان مدتی بعد از اینکه در شرکتی کار کردند، از آن محیط خسته و دل زده می شوند و می خواهند آنجا را ترک کنند و در محل دیگری مشغول به کار شوند. مشکل این دسته از کارمندان ربطی به محیط کارشان ندارد، آنها ذاتاً نمی توانند مدت زیادی در یک مکان باقی بمانند. اما گاهی اوقات محیط کار یا رفتار مدیر به گونه ای است که کارمندان را دلسرد می کند و برای کار و تلاش بیشتر برای شان انگیزه ای باقی نمی گذارد. شاید رفتار شما به عنوان مدیر مجموعه مناسب نیست، شاید از کارمندان تان می خواهید بیش از حدشان کار کنند و همین مسائل موجب دلسردی آنها از کارشان شده است.

اکثر کارمندان گله های خود را مطرح نمی کنند و اگر نارضایتی آنها شناسایی و بر طرف نشود در بلندمدت می تواند در رفتار و گفتار آنها بروز کند. شما می توانید به عنوان مدیر یک مجموعه کمی بیشتر در رفتار و حالات کارمندان تان دقیق شوید. ببینید آیا نشانه های زیر را در کارمندان تان می بینید؟

این موارد نشانه های کارمندانی است که به دلایل مختلف از محیط کارشان رضایت ندارند:

1) کمتر کار می کنند.
شخصی که از کارش لذت می برد، با عشق کار می کند و تقریباً تمام زمان کاری اش را به کار مشغول است، او اصلاً دلش نمی آید که زمانش را به کار دیگری اختصاص دهد. برخی از کارمندان زمانی که از کار و محیط کارشان لذت نمی برند دیگر نمی توانند یا دوست ندارند تمام زمانشان را صرف کار بکنند و تنها در حدی که در حیطه وظایف شان مشخص شده است، کار می کنند. همین فرد شاید در ابتدا یا زمانی که هنوز کارش را دوست داشت حتی ساعات بیشتری در شرکت می ماند و یا در منزل هم کارهای شرکت را انجام می داد، اما مسائلی که باعث دلسردی او از کار شده اند اکنون موجب می شوند که دیگر رغبتی به کار کردن نداشته باشد.

2) نمی توان پیدایشان کرد.
وقتی صدایش می زنید دیر به اتاق تان می آید، وقتی می گویید در ساعت مشخصی به شما زنگ بزند، دیرتر از زمان معین زنگ می زند، دیرتر از همیشه به محل کار می آید و زودتر از همیشه می رود. دیگر اضافه کاری نمی کند و بیشتر از قبل مرخصی می گیرد.

3) با همکاران شان ارتباط دوستانه ای ندارند.
یکی از مهم ترین و بهترین نشانه های کارمندانی که تصمیم دارند، مدت زمان زیادی در یک محیط کاری بمانند این است که با دیگر کارمندان ارتباط دوستانه برقرار می کنند تا آن محیط را برای خودشان مفرح تر و لذت بخش تر کنند. آنها سعی می کنند بین خود و دیگر کارمندان وجوه مشترکی پیدا کنند تا ارتباط صمیمانه تری با آنها داشته باشند. بر عکس بسیاری از کارمندانی که تصمیم دارند تنها برای مدت کوتاهی در یک محیط بمانند، تلاشی برای برقراری ارتباط دوستانه با دیگران نمی کنند. از این مهم تر کارمندانی هستند که قبلاً ارتباطات خوبی با دیگران داشتند اما به تازگی دیگر خیلی در جمع حاضر نمی شوند، دیگر مانند گذشته با سایر کارمندان دوستی نمی کنند، خیلی در جمع صحبت نمی کنند و بیشتر اوقات تنها هستند؛ البته این مسئله در مورد کارمندانی که به شدت درون گرا می باشند یا خیلی با رفتارهای اجتماعی و راه های برقراری ارتباط آشنایی ندارند، صدق نمی کند.

4) برای شرکت پیشنهاد مثبتی نمی دهند.
وقتی از او می خواهید در مورد شرکت و راه های ارتقای شرکت پیشنهادی بدهد شانه بالا می اندازد و می گوید نظر خاصی ندارد. انگار شرکت برایش اهمیتی ندارد، پس برای بهبود وضعیت آن تلاشی نمی کند. کارمندی که کار و محیط کارش را دوست داشته باشد دائماً ایده های جدیدی برای آن به ذهنش می رسد؛ چون همیشه به فکر کار و شرکت است، اما شخصی که از کارش لذت نمی برد اصلاً دوست ندارد به کار و محیط کاری اش فکر کند چه برسد به اینکه به دنبال ایده ای برای پیشرفت آن باشد.

5) احساس می کنند تحقیر شده اند.
آیا به تازگی غیر از این کارمندی که حس می کنید از کارش لذت نمی برد به کارمند دیگری ارتقا یا پاداش داده اید؟ آیا کارمندی را در رتبه بالاتر از او قرار داده اید؛ که سابقه کمتری از او داشته است؟ شاید واقعاً این کارمند ناراضی لیاقت اینکه در رتبه بالاتری قرار بگیرد، نداشته باشد اما همین که می بیند همکارش ارتقا یا پاداش گرفته است (با وجود سابقه کاری کمتر)، شرایط و محیط کاری را برایش دلسرد کننده می کند و انگیزه او برای تلاش را تا حد زیادی پایین می آورد.

6) همکاری نمی کنند.
کارمندان ناراضی احساس می کنند کمتر از حق شان حقوق می گیرند یا بیشتر از حدشان کار می کنند یا در مقایسه با کارمندان دیگر در موردشان عدالت وجود ندارد. به نظر آنها مدیر آنقدر که شایسته آن هستند برایشان ارزش و احترام قائل نمی شود و بسیاری مشکلات دیگر. آنها از اینکه اغتشاشی در محیط کار ایجاد شود چندان ناراحت نمی شوند و از هر اتفاقی که موجب بروز تغییر و تحولی در محیط کارشان شود استقبال می کنند. دوست ندارند در گردهمایی ها و جلسات کاری مربوط به شرکت حضور داشته باشند و در کل تمایل چندانی به حضور در جمع دیگر اعضای شرکت ندارند. حتی زمانی که از آنها می خواهید کاری جدید را انجام دهند، ناراحت می شوند و دوست دارند در حیطه وظایف از پیش تعیین شده کار کنند و مسئولیتی به مسئولیت های قبلی شان اضافه نشود.

اگر این 6 نشانه را در کارمندان تان دیده اید، بهتر است کمی بیشتر و عمیق تر به موضوع توجه کنید. سعی کنید دریابید چه کاری می توانید برای بهبود شرایط انجام دهید. توصیه می کنیم هرچه سریع تر جلوی بروز خسارت را بگیرید بخصوص اگر او کارمند تاثیرگذاری است و حضورش در شرکت برای شما و مجموعه، مهم و ضروری است. اگر چنین کارمندی دارید و برای جلب رضایت او بسیار تلاش کرده اید و همچنان هیچ نتیجه ای نگرفته اید، بهتر است اجازه بدهید برود. کارمند ناراضی می تواند اطرافیانش را هم از کاری که انجام می دهند، ناراضی کند و احساسات ناخوشایند خود را به دیگر کارمندان نیز انتقال دهد.

اما اگر خودتان کارمند هستید و الان متوجه شُدید که این نشانه ها را دارید و دیگر مانند گذشته از کار و محیط کارتان لذت نمی برید، به فکر پیدا کردن راهی برای کمک به خود و شرایط تان باشید. شاید بهترین راه حل برای شما ترک این محیط است؛ یعنی باید کار دیگری پیدا کنید و به جایی بروید که از گذران وقت تان در آنجا لذت بیشتری ببرید. به یاد داشته باشید شما تقریباً نیمی از عمرتان را به کار کردن می گذرانید و این زمان بسیار ارزشمند است و باید راهی بیابید تا چند سال بعد وقتی به گذشته خود نگاه می کنید از کاری که کرده اید و زندگی ای که داشته اید، احساس رضایت کنید.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «نشانه های کارمندان ناراضی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا