این گونه برای موفقیت تمرین کنید

همه دوست دارند موفق باشند. در واقع بیشتر مردم تمام عمر تلاش می کنند تا موفق باشند. اما موفقیت به دست نمی آید مگر با برداشتن قدمی در جهت اهداف، گفتگو و ارتباط با دیگران و کار شبکه ای.

موفقیت به سراغ افرادی که اعتماد به نفس پایین یا نگرش منفی دارند، نمی رود. عادت های خوب و مفید را دروازه ی ورود به موفقیت در نظر بگیرید و با انجام تمرین هایی که در ادامه بیان می شوند، بر موانعی که شما را از پیشرفت باز می دارند، غلبه کنید. به ویژه هرگاه احساس کردید از مسیر خارج شده اید و تمرکز ندارید، بیشتر به تمرین این راهکارها بپردازید.

شما می توانید با این تمرین ها، اهداف، علایق و اولویت هایتان را مشخص کنید، بر زندگی تان مسلط شوید و مهارت های ارتباطی را که لازمه ی برقراری روابط سالم است، بدست آورید.

اگر می خواهید بزرگ فکر کنید و موفق شوید، باید در این زمینه ها به پختگی برسید:

1) بر زندگی خود مسلط شوید.
برای اینکه فردی تاثیرگذار و موفق باشید، باید به ارزیابی بخش هایی از زندگی تان بپردازید که بر آنها تسلط دارید. باید بدانید که چه چیزهایی قابل کنترل هستند و چه چیزهایی نه، و نگرانی و تلاش برای مهار کردنشان فقط هدر دادن وقت و انرژی است. خلاصه اینکه در این بخش می آموزید تلاش خود را در زمینه هایی متمرکز کنید که می توانید در آنها موثر باشید.

برای این ارزیابی، روی برگه ای دو ستون مشخص کنید؛ یکی برای آن چیزهایی که می توانید کنترلشان کنید و دیگری برای چیزهایی که نمی توانید. همین که بدانید باید وقت و انرژی خود را به چه مواردی اختصاص بدهید، زندگی پربارتری خواهید داشت و دیگر عمرتان را برای آنچه خارج از کنترل شما است، تلف نخواهید کرد. در اینجا می توانید از مثال زیر استفاده کنید.

موارد قابل کنترلموارد غیر قابل کنترل
سلامتی ام

وزنم

تحصیلاتم

مهارت هایم

اهدافم

ایده هایم

اندیشه هایم

تصمیم هایم

نظم و ترتیبم

افرادی که وارد زندگی ام می کنم

تعادل بین زندگی شخصی و شغلی ام

نگرش دیگران

واکنش دیگران

اعضای خانواده ام

قد خودم

اصل و نسبم

نژادم

آب و هوا

نقص عضو

2) اهداف تان را بنویسید.
برای تبدیل شدن به فردی تاثیرگذار باید بدانید که چه کسی هستید و از زندگی چه می خواهید. نوشتن اهداف کمک می کند تا بفهمید دقیقاً بر چه چیزهایی باید متمرکز شوید. باید اهداف تان را بطور روشن بنویسید و آن را طوری تنظیم کنید که تمام جنبه های زندگی تان را در بر گیرد. اهداف باید ترغیب کننده، قابل فهم و اجرا، و با شخصیت و روحیه ی شما سازگار بوده و همچنین باید واقعی و دست یافتنی باشند. برای اینکه این تمرین مفید واقع شود، لازم است اهداف تان در واقعیت ریشه داشته باشد. می توانید از نمونه های زیر استفاده کنید:

  • هر روز به آموزش خود می پردازم، خواه با شرکت در کلاس، خواه با کتاب خواندن و خواه رفتن به سفر. از تمام تجربه هایم درس می گیرم تا بتوانم تا جایی که ممکن است هوشمند و خردمند شوم.
  • تمام تلاش خود را می کنم تا به دیگران احترام بگذارم و با آنها مهربان باشم، سعی می کنم مثبت اندیش باشم.
  • وقت، پول و انرژی ام را ذخیره می کنم تا صاحب خانه ای بشوم.

3) برای ابعاد گوناگون وجودتان وقت صرف کنید.
برای تمام نقش هایی که در زندگی دارید وقت صرف کنید. هیچ کدام از ما فقط یک نفر نیستیم، بلکه برای هر کدام از نقش هایمان شخصیتی جداگانه داریم. شخصیت کاری شما جدی و رقابت جو است، حال آنکه شخصیت خانوادگی تان گرم و حامی است. زمانی که با پسرتان فوتبال بازی می کنید، مربی و مشوق هستید و وقتی سر به سر دخترتان می گذارید، بامزه و بازیگوش جلوه می کنید. پس برای همه ی این ابعاد جایی در نظر بگیرید و نگذارید هیچ کدام دیگری را تحت الشعاع قرار دهد.

پرداختن به همه ی جنبه های زندگی سبب می شود تا انسان کمتر آسیب ببیند و بیشتر بازدهی داشته باشد و هرچه بازدهی اش افزایش یابد، تاثیرگذارتر می شود.

4) در روابطی وارد شوید که به سود هر دو طرف باشد.
اینکه بخواهید فردی را که وارد زندگی تان می کنید به سلیقه ی خود تغییر دهید، اشتباه محض و هدر دادن وقت است. اگر می بینید برای فردی بیشتر از خودش مایه می گذارید، باید به ارزیابی آن رابطه بپردازید.

فهرستی از افرادی که با آنها ارتباط دارید تهیه کنید و ببینید آیا در روابط تان تعادل به چشم می خورد یا نه؟ صرف وقت برای روابط دو سویه و متعادل بسیار خوب است اما حفظ ارتباط هایی که فقط یک نفر برای آن تلاش کند، زیان بار است.

5) طوری گوش کنید که بفهمید.
گفتگو مهم ترین وسیله ای است که بشر برای برقراری ارتباط با دیگران دارد. پس شاید موثرترین عادتی که باید در خود پرورش بدهید، هنر گوش کردن است. اینکه بتوانید آنچه را شنیده اید تکرار کنید، نشانه ی این نیست که خوب گوش کرده اید. همچنین هنگامی که طرف مقابل موضوعی را بازگو می کند، بلافاصله از تجربیات و نظریات خود حرف نزنید. این تمرین را با یکی از دوستان نزدیک یا اعضای خانواده تان انجام بدهید. اگر بتوانید گفتگویی درست و آرام داشته باشید، زندگی تان راحت تر و سودمندتر می شود.

به موارد زیر توجه کنید تا گفتگوی پربارتری داشته باشید:

  • از حرفی که می خواهم بزنم، چه منظوری دارم؟
  • هم اکنون زبان بدن چه چیزی را القاء می کند؟
  • آیا اشتباه می کنم؟
  • دیگر چگونه می توانم این مطلب را توضیح بدهم؟

آنچه باید از طرف مقابل بپرسید:

  • ممکن است آنچه را گفتید تکرار کنید؟
  • ممکن است به گونه ای دیگر توضیح بدهید؟
  • آیا درست فهمیدم، منظورتان این است که…؟
  • من با این موضوع آشنایی ندارم، ممکن است بیشتر توضیح بدهید؟

6) همواره جعبه ابزارتان را به روز کنید.
اگر می خواهید انسان موفقی باشید، به یک جعبه ابزار به روز نیاز دارید. این جعبه ابزار شامل مهارت رویارویی با شرایط، مهارت مذاکره، تحصیلات، اهداف، مهارت برقراری روابط و سلامت جسمی شما است. همچنان که زمان متوقف نمی شود، شما هم هر لحظه بزرگ تر می شوید. پس اگر از جریان روزگار عقب بمانید، ضرر می کنید. بپذیرید که زندگی یعنی رشد و تغییر.

برای ارزیابی آنچه تا این لحظه در جعبه ابزارتان اندوخته اید، مهارت های فعلی خود را یادداشت کنید؛ و کنار هر یک بنویسید که دوست دارید به چه درجه ای از آن مهارت برسید. آنگاه موارد دیگری را به این فهرست اضافه کنید تا هرچه زودتر به یادگیری آنها بپردازید.

آلبرت اینشتین می گوید: «نکوشید که انسان موفقی بشوید. بکوشید که انسان ارزشمندی شوید.»

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «این گونه برای موفقیت تمرین کنید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا