قرآن و علوم روز

قرآن تنها کتابی است که می تواند خواسته های جوامع بشری را در همه ی ابعاد عبادی، سیاسی، اقتصادی، قضایی، تربیتی، علمی، اخلاقی، فرهنگی و هنری به بهترین شکل برآورده، و انسان را به سوی عالی ترین مراتب رشد و کمال رهنمون سازد.

قرآن دارای 114 سوره است. هر یک از این سوره ها دارای نام و حاوی مطالب و موضوعات متنوعی می باشد. آیات قرآن در قالب بیان نشانه های قدرت الهی به بعضی از قوانین علمی نیز اشاره نموده است که بسیاری از آنها مانند زندگی در کرات دیگر هنوز برای بشر ناشناخته است.

شما می توانید با نمونه هایی از این آیات آشنا شوید.

1) وَ کُلُّ شئیٍ عِندَهُ بِمِقدارٍ (سوره رعد – آیه 8)
این آیه اشاره دارد به اینکه هر چیزی، هم از لحاظ کمیت و مقدار و هم از نظر کیفیت دارای اندازه و قطع است.

2) وَ هُوَ الّذی خَلَقَ السَّمواتِ وَ الارضِ فی سِتَّةِ اَیّامٍ (سوره هود – آیه 7)
با توجه به اینکه یَوم در واژه تنها به معنای یک روز دوازده ساعته نیست و به قسمتی از زمان گفته می شود، این آیه می تواند به دوران های تکامل اشاره داشته باشد.

3) وَالسَّماءَ بَنَیناها بِاَیدٍ و اِنّا لَمُوسِعُون (سوره ذاریات – آیه 47)
این آیه اشاره به توسعه جهان دارد، و با توجه به اینکه در سوره انبیاء آیه 30 آمده: «زمین و آسمان پیوسته (رتق) بودند و ما آنها را از هم جدا کردیم (فَتق)»، به انفجار بزرگ آغاز جهان اشاره می نماید؛ که موضوع مورد بحث دانمشندان امروز جهان است.

4) اَللهُ الَّذی رَفَعَ السَّمواتِ بَغَیرِ عَمَدٍ تَرَونَها (سوره رعد – آیه 2)
این آیه اشاره دارد به اینکه کرات آسمانی بوسیله ی ستونی غیر مرئی نگه داشته شده اند. به عبارتی همان نیروی جاذبه است که قرآن بیش از هزار و چهارصد سال پیش به آن اشاره نموده است.

5) وَ مِن کُلِّ شَئیٍ خَلَقنا زَوجین (سوره ذاریات – آیه 49)
این آیه به زوجیت تمام چیزهای جهان از ریز و درشت اشاره دارد، نه تنها گیاهان و حیوانات و انسان که اتم ها و حتی ذرات کوچک تر از اتم نیز از این قانون پیروی می نمایند.

6) یا مَعشَرَ الجِنَّ وَ الاِنسَ اِنِ اِستَطَعتُم اَن تَنفُذُوا مِن اَقطارِ السَّمواتِ وَ الارضِ فَانفُذُوا، لاتَنفُذُونَ اِلا بِسُلطان (سوره الرحمن – آیه 33)
این آیه در بیش از هزار و چهارصد سال پیش انسان ها را مورد خطاب قرار داده که نفوذ در آسمان تنها از راه علم، عقل و قدرت فکری (سُلطان) میسر است.

7) وَ اَرسَلنَا الرّیاحَ لَواقِح، فَاَنزلنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَاَسقَیناکُمُوهُ، وَ ما اَنتُم لَهُ بُخازَنینَ (سوره حجر – آیه 22)
این آیه اشاره به نقش بادها در فرو ریختن باران، و نقش بادها در تخلیه فضای الکتریکی میان ابرهای حامل باران، و نقش آن در عمل لقاح نباتات دارد.

8) بَلی قادِرینَ عَلی اَن نُسَوِیَ بَنانَهُ (سوره قیامت – آیه 4)
آیه مذکور این حقیقت را بازگو می کند که در تمام دنیا، یک سر انگشت از لحاظ خطوطی که دارد با انگشت دیگر اصلاً شباهت ندارد و این یکی از بارزترین نشانه های عظمت خداوند و قرآن است که در بیش از هزار و چهارصد سال پیش به این حقیقت اشاره نموده و ادارات جنایی در قرن حاضر به این موضوع پی برده و در کشف جرم از آن بهره می گیرند.

باور داریم که قرآن کتابی است که غبار کهنگی و فنا هرگز نمی تواند بر صفحات آن بنشیند، و گذشت زمان نه تنها آن را فرسوده نمی کند، بلکه روز به روز علوم و معارف پوشیده ی آن را آشکار می گرداند.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله آموزشی «قرآن و علوم روز»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب دانستنی های قرآن، نوشته ی مصطفی اسرار از انتشارات فلق، منتشر شده در دی ماه 1372 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا