چگونه خوابمان می برد؟

بدن انسان در زمان خواب غیر فعال بوده و هوش و حواس خود را از دست می دهد، و قادر به نشان دادن عکس العمل در برابر رویدادهای اطراف خود نیست.

دانشمندان اطلاعات زیادی از آنچه که در طول مدت خواب در بدن ما می گذرد، در اختیار دارند. همه می دانیم که بعضی ماهیچه ها در زمان خواب استراحت می کنند، و برخی از اعمال حیاتی مانند گردش خون، دمای بدن و… بطور منظم و بدون دخالت ما ادامه می یابند.

اما چگونه خوابمان می برد؟
در واقع چه اتفاقی می افتد که به خواب می رویم؟

نظریه های بسیاری در این زمینه مطرح شده است که صحت و سقم هیچ یک روشن نیست. شما می توانید با این نظریه ها آشنا شوید.

زمانی عقیده بر این بود که، وقتی شخص خوابش می برد که خون بدنش به داخل یک دستگاه مهم بدن رفته و یا از آن خارج شده باشد. البته این نظریه امروزه کنار گذاشته شده است زیرا می دانیم که چنین شرایطی در بدن به وجود نمی آید.

نظریه منسوخ دیگری نیز وجود دارد که می گوید رشته سلول های عصبی بدن که به عنوان مجاری عبور در سیستم عصبی عمل می کنند، شکسته شده و پس از آن به خواب می رویم.

یک امکان دیگر که برای پاسخ به این سوال وجود داشت، این بود که جریاناتی که از بدن به سوی مغز فرستاده می شوند، مسدود شده و در نتیجه از حالت بیداری خارج می شویم.

نظریه دیگری می گوید به خواب رفتن عملی غریزی است، یعنی خواب متوقف کردن بیداری نیست، بلکه بدن ما طی مراحلی خاص، بدون اراده به خواب می رود.

حتی فرضیه های شیمیایی نیز در این باره موجود می باشند که می گویند وقتی مواد لازم جهت بیدار ماندن مصرف شدند، آنگاه ما به خواب می رویم و در طول خواب این مواد مجدداً ذخیره شده و یا زمانی که بیدار هستیم، موادی سمی در بدن انباشته می شوند که علت به خواب رفتن ما می باشند.

خلاصه آنکه هنوز در مورد عادی ترین و مهم ترین کاری که هر شبانه روز انجام می دهیم، مطلب چندانی نمی دانیم!

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی «چگونه خوابمان می برد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا