چگونه مغز اطلاعات را نگه می دارد؟

نگهداری اطلاعات و یادآوری آنها، کاملاً در ارتباط با یادگیری می باشد. روانشناسان در توضیح اینکه چگونه افراد به یاد می آورند و چرا بسیاری از چیزهایی را که یاد می گیرند، فراموش می کنند، تلاش های فراوانی نموده اند. اما کسی تا به حال نتوانسته پاسخ تمام سوالات را پیدا کند.

بر اساس یک نظریه، عقیده بر این است که وقتی اشخاص چیزهایی را یاد می گیرند، یک تغییر فیزیکی روی داده و نشانه و اثر آن در مغزشان به جا می ماند. همچنین تصور می شود که خاطرات یا نشانه های چیزهایی که در مغز باقی می مانند به مرور زمان محو می شوند.

نحوه احساس شما در رابطه با یک تجربه خاص نیز می تواند در به خاطر سپردن یا فراموش کردن آن تعیین کننده باشد. بطورکلی، افراد آماده فراموش نمودن خاطرات ناخوشایند و به خاطر سپردن مسائل مطلوب می باشند.

مغز می تواند وظایف مختلفی را یاد بگیرد. مغزهایی که تکامل بهتری یافته اند، وظایف پیچیده تری را یاد گرفته و در مغزهای ساده، یادگیری بسیار ابتدایی تر است. مغز انسان، در مقایسه با تمام جانداران بیشترین قدرت یادگیری را دارد.

ولی اطلاعاتی را که ما آنها را خاطره می نامیم، مغز چگونه و در کجا نگهداری می کند؟ همانطور که گفته شد، دانشمندان هنوز نتوانسته اند جواب کاملی برای این سوال پیدا کنند. در مغز انسان، نواحی به نام کورتکس وجود دارد. کورتکس سطحی پیچ خورده و چین دار بزرگترین قسمت مغز یا مغز پیشین می باشد. هنگامی که این نواحی به وسیله امواج الکترونیکی ضعیف تحریک می شوند، تجارب گذشته برای شخص تجدید خاطره می شود. این تحریکات مغز را وادار می کند تا تجاربی را که از گذشته در آن انبار شده اند، دوباره ظاهر نماید و چنین استنباط می شود که صدمه به نواحی خاصی از مغز، منجر به از دست دادن حافظه می شود.

ولی آیا این نواحی همان نقاطی از مغز هستند که اطلاعات در آنجا نگهداری می شود؟ جواب این سوال را نمی دانیم و از چگونگی نگهداری اطلاعات در مغز نیز آگاهی نداریم. بعضی از دانشمندان عقیده دارند که نگهداری اطلاعات یک عملکرد شیمیایی است و سلول های عصبی فرد، اطلاعاتی را در خود نگه می دارند. سایر دانشمندان معتقدند که حافظه بعضی از تغییرات دائمی در ساختمان اعصاب می باشد. ولی به هر حال، حافظه هنوز به صورت یک معما باقی مانده است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه مغز اطلاعات را نگه می دارد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا