چگونه چای کشف شد؟

چای یکی از نوشیدنی هایی است که از هزاران سال پیش مردم از نوشیدن آن لذت می بردند. به عبارتی، بیش از چهار هزار سال است که چینی ها از تحریک ملایم چای احساس لذت می کنند؛ این در حالی است که در جهان غرب مدت ها طول کشید تا موفق شدند به وجود این نوشیدنی پی ببرند.

در اوایل قرن هیجدهم میلادی (کمی بیشتر از سیصد سال پیش) بود که اروپا و آمریکای شمالی سُنت نوشیدن چای را پذیرفتند. از این رو، معاملات بسیاری برای خریدن چای با کشور چین انجام دادند. قایق های سریع السیری به نام «تند پاهای چای» برای حمل برگ های معطر چای به قاره ی اروپا و قاره ی آمریکا در آب های اقیانوس به حرکت در آمدند. انگلیسی ها نیز بوته های وحشی چای را در سرزمین های هندوستان و آسام کشف نمودند.

چون چای در چین به حالت وحشی نمی روید، از این رو گیاه شناسان عقیده دارند که مردم این کشور تخم این گیاه را خودشان به چین آورده اند و به کشت آن پرداخته اند. چای وحشی در هندوستان خود به خود و به حالت آزاد می روید و در عین حال، به همان خوبی چای کشور چین به عمل می آید. به مرور زمان، مردم کشتزارهای وسیعی از چای به وجود آوردند؛ اول در هندوستان و سپس در سیلان.

در سیلان، پرورش و کشت چای مهم ترین صنعت آن کشور به شمار می رفت بطوریکه در سال 1940 میلادی، مرغوبیت چای سیلان از مرغوبیت چای چین هم بیشتر شد. چای در سرزمین های جاوه، سوماترا و فرمز هم کشت می شود و پرورش می یابد.

بوته های چای به دو نوع عمده تقسیم می شوند:

  1. بوته هایی که به طول 90 تا 120 سانتی متر هستند و در کشور چین می رویند.
  2. بوته هایی که طول شان حتی از شش متر هم تجاوز می کند و در هندوستان رشد می یابند.

علت اینکه چای تحریک کننده می باشد، به خاطر داشتن ماده ای به نام «تئین» است که در آن وجود دارد. ماده ی دیگری که در چای کشف شده است، «تانن» می باشد که گاهی از اوقات باعث می گردد مزه ی چای تلخ شود.

جالب است بدانید که انگلیسی ها با مصرف متوسط چهار کیلوگرم چای توسط هر نفر بیشترین میزان مصرف چای را در جهان دارند؛ و در مقابل در ایالات متحده آمریکا مصرف سالیانه ی یک نفر در حدود 450 گرم است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه چای کشف شد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا