چگونه اردک روی آب شناور می ماند؟

اردک حیوانی است که گاهی در حیاط کوچک یک خانه روستایی پرسه می زند و گاهی هم، مانند پرندگان در آسمان به پرواز در می آید. اردک عضو خانواده ی اردکیان می باشد. اعضای این خانواده عبارتند از:

  • قو
  • غاز
  • اردک ماهی خوار
  • اردک غواص
  • اردک گل گون

اردک های وحشی در آمریکا در ایالت های هم مرز کانادا و جنگل های شمال دور، زاد و ولد می کنند. این اردک ها فقط در فصل زمستان به ایالت های مرکزی و جنوبی مهاجرت می نمایند و مدت اقامت شان در ایالت های جنوبی بسیار کوتاه است. به محض اینکه یخ های قسمت شمالی آمریکا رو به ذوب شدن می گذارند، اردک های وحشی هم راه وطن خود را در پیش می گیرند و به شمال می روند. در آنجا رودخانه ها، مرداب ها، نهرها و سواحل دریاچه ها و دریاها را برای زندگی انتخاب می کنند.

اردک به خوبی قادر است در آب های یخ زده نیز به زندگی خود ادامه بدهد. دلیل اینکه چرا اردک می تواند روی آب شناور بماند، این است که پوشش پرهایش رطوبت ناپذیر می باشد. در کنار دم اردک، غده ای قرار گرفته است که پیوسته ماده ی چربی ترشح می کند و به این وسیله پرهای اردک را چرب نگه می دارد تا آب در آن نفوذ نکند. در زیر این پوشش چربی، یک لایه از پرهای نرم و انبوه نیز روییده است که بیشتر مانع نفوذ آب می شوند. حتی پاهای پرده دار اردک نیز طوری ساخته شده اند که سرمای آب را به هیچ وجه احساس نمی کند، زیرا در آنها نه عصب وجود دارد، نه خون.

پاها و ساق های اردک در عقب بدنش قرار گرفته اند تا به هنگام شنا، بدن او را به خوبی در سطح آب به پیش برانند. اردک در هوا نیز به آسانی پرواز می کند. می گویند که در پروازهایی که مسافت چندان زیادی ندارند، اردک می تواند با سرعت 100 کیلومتر در ساعت پرواز نماید.

بیشتر اردک ها خانه ی خود را در زمین و نزدیک آب می سازند. پوشش داخلی آن را با گیاهان نرم و کرک سینه ی خود درست می کنند. وجود کرک در خانه، باعث گرم نگه داشتن تخم می شود و بیشتر زمانی به درد می خورد که اردک ماده از خانه بیرون می رود.

اردک ماده در حدود 6 تا 14 تخم می گذارد و فقط خودش باید روی تخم هایش بخوابد. بعد از اینکه فصل تخم گذاری اردک ها پایان یافت، پرهای اردک تماماً می ریزد و در این زمان او دیگر قادر به پرواز کردن نیست. در این دوره، برای اینکه از چشم دشمنان پنهان بماند، بسیار بی سر و صدا و به آرامی حرکت می کند.

در جهان در حدود 160 نوع اردک گوناگون وجود دارد و در همه جا به جز قطب جنوب این جانور را می توان یافت.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه اردک روی آب شناور می ماند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا