با رفتارهای آدم های دوست نداشتنی آشنا شوید

گروهی از افراد هستند که انسان از دست و زبان آنها آسوده نیست؛ در حضورشان احساس ناراحتی می کنیم؛ و در ظاهر، فقط برای اینکه گفتگو با آنها هرچه سریع تر تمام شود، حرف ها و اظهارنظرهایشان را سَرسَری تایید کرده و هر کجا که حضور داشته باشند، خود را از صحنه کنار می کشیم و…

خب، این گروه از افراد که آنها را «آدم های دوست نداشتنی» نامیده ایم، چه کارهایی انجام می دهند؟ شما می توانید با برخی از رفتارهای آنها آشنا شوید.

آدم های دوست نداشتنی معمولاً رفتارهایی از این دست دارند:

1) اگر از کسی کوچکترین اشتباهی سر بزند، کلمه ای را نادرست تلفظ کند، سر و وضع و لباسش از دید آنها شیک و مُد روز نباشد، تحصیلات چشمگیر نداشته باشد و… بلافاصله، یا دست به مسخره کردن و تحقیر او می زنند یا شروع می کنند به عیب جویی کردن از او و چه بسا تا مدت های مدید هم هر وقت او را ببینند، از روی تفریح، آن موضوع را دوباره پیش بکشند.

2) برایشان فرقی ندارد که روی سخن با چه کسی است و شرایط چگونه اقتضا می کند، عادت دارند در زندگی دیگران خیلی کنجکاوی کنند و در مورد امور شخصی دیگران سوال و جواب نمایند. از شغل افراد، حقوق و میزان درآمدشان و اینکه اصلاً چرا این شغل را انتخاب کرده اند، از اینکه رابطه شان با خانواده همسرشان چگونه است، حتی از قیمت کفش و لباس و دیگر وسائل شان پرس و جو می کنند و از اینکه هر کدام را از کجا خریده اند؛ و اصلاً هم کاری ندارند که آیا دیگران دوست دارند به این سوال ها جواب بدهند یا نه.

3) اگر کسی فراموش کند تولد آنها را تبریک بگوید یا بابت خرید خانه یا خودروی تازه شان چشم روشنی چشمگیری برایشان تهیه کند و یا کسی تعدادی از دوستان یا فامیل را برای مهمانی دعوت کند و آنها را دعوت نکند و… خلق و خویشان حسابی تنگ می شود و تا وقتی که در اولین فرصت ممکن، چند جمله غلیظ و گله آمیز نثار آن شخص نکنند، آرام نمی گیرند.

4) بی آنکه از آنها نظر خواسته باشند، درباره همه امور مربوط به دیگران اظهارنظر کرده و روی اظهارات خویش هم پافشاری می کنند؛ مثلاً تاریخ عقد و عروسی را آن موقع بینداز، اسم بچه ات را این بگذار، موقع مهمانی ات این غذا را بپز و آن غذا را نپز، سر و وضعت را اینطور درست کن و آنطور درست نکن، چیدمان منزلت را آنطور که من می گویم انجام بده، به فلان کس زنگ بزن و احوالش را بپرس، به آن دیگری زنگ نزن و محلش هم نگذار و… و اگر هم دیگران بخواهند بطور منطقی و مستدل با آنها مخالفت کنند و دلایل انتخاب های خودشان را با آنها در میان بگذارند، ساده ترین کلامی که با اعتماد به نفس کامل و پافشاری بسیار به زبان می آورند، این است که: «بد است دارم راهنمایی تان می کنم؟»

5) شوخی هایشان آزار دهنده است، چون حد و حدود نزاکت، حرمت و ادب را نگه نمی دارند و البته بهانه شان هم این است که باید شاد بود و دیگران را هم شاد کرد، حال آنکه ممکن است افراد زیادی، از شوخی های آنها رنجیده خاطر شده باشند و به ستوه آمده باشند، اما از بیم نیش کلام آنها، لبخند زده و از نارضایتی خود نگفته باشند.

6) از دیگران به هر علت و بهانه ای گله کرده و توقع هایشان را ابراز می کنند و معمولاً هم سخن شان را با این جمله آغاز می کنند که: «از تو گله دارم…» و توجیه یا بهانه شان هم معمولاً این است که: «چون با تو رو راست هستم و دوستت دارم، توی رویت می گویم» و دیگر کاری ندارند که آن شخص تا چه حد ممکن است دل آزرده یا حتی دل شکسته بشود.

7) خلق و خویشان تعادل ندارد و ممکن است هر آن، ناگهان خروش کنند. به عبارت دیگر مهار خلق و خویشان را به دست عقل نمی گیرند، بلکه آن را به حال خود رها می کنند که هر زمان خواست، طغیان کند و هر زمان هم که خوش داشتند، نرم باشند و شوخ و شاد.

8) با دیگران با لحن نیش دار سخن می گویند؛ بطوریکه از پیش پا افتاده ترین مفاهیم، شمشیری درست می کنند که بر دل دیگران زخم می زند.

9) زودرنج هستند و کوچکترین کلام و رفتار دیگران را به سادگی، توهین به خود تلقی می کنند. در نتیجه، همه اطرافیان باید مدام دست و دلشان بلرزد که مبادا آنها موضوعی را سوء تعبیر کنند، به آنها بر بخورد و مثل همیشه قهر و غضب را آغاز کنند.

همانطور که دوست نداریم دیگران با گفتار، رفتار و کردارشان ما را زخمی و آزرده کنند، بیایید ما هم مراقب آزردن دیگران باشیم. مبادا به روزی بیافتیم که دیگران از نبودن مان بیشتر خوشحال شوند.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «با رفتارهای آدم های دوست نداشتنی آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله «آدم های بی گوشه» از دکتر شادی جهرانی از مجله موفقیت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا